Суд заборонив будівництво висоток біля одеського аеродрому Шкільний

Південно-Західний апеляційний господарський суд скасував будівництво багатоповерхових житлових будинків біля Шкільного аеродрому в Одесі.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Спеціалізованої прокуратури у військовій і оборонній сфері Південного регіону.

Як повідомили правоохоронці, таким чином суд задовольнив позов військової прокуратури і визнав недійсним договір щодо будівництва військового містечка. Так ще в липні між управлінням Міноборони і приватними організаціями було підписано угоду про будівництво житлових висоток на проспекті Маршала Жукова недалеко від Шкільного аеродрому. Правоохоронці зазначили, що договори були укладені з грубими порушеннями норм будівництва житла для військовослужбовців.

Раніше в ЗМІ повідомлялося, що в Одесі планували побудувати величезний житловий мікрорайон на 98 висоток від 9 до 23 поверхів близько Шкільного аеродрому. Відповідно до проєктів, в новому мікрорайоні передбачався лише один невеликий парк, площею 7,24 гектара, що приблизно вдвічі менше, ніж наказують містобудівні норми. Тому ще на етапі обговорень, проєкт назвали "кам'яним гето".

Однак, в 2019 році, в одеській мерії заявили, що масштабне будівництво тут не відбудеться, оскільки військові мають чисто стратегічний інтерес до цих майже 100 гектарів і будувати хмарочоси тут не будуть.

"Шкільний аеродром прикриває Одесу і весь південь України, тому ми маємо сприяти зміцненню обороноздатності нашої держави", – заявив тоді мер міста Геннадій Труханов.

Згідно з даними ЗМІ, будувати тут містечко збирався бізнесмен Володимир Галантерник. За джерелами рішення про заборону будівництва в мерії прийняли у зв'язку з якимось конфліктом з бізнесменом.

Володимир Галантерник – це одеський бізнесмен і забудовник. Зараз він проживає в Лондоні. Галантерника пов'язують з Трухановим і негласно називають "тіньовим мером" міста.

Бізнесмен володіє часткою в ТРЦ City Center и City Center "Котовський". Також він співвласник розважального центру Аркадія Сіті, бутик-готелю De Paris і низки МАФів у центрі міста. У всіх об'єктах частка Галантерника становить приблизно 50%. Його частка в них записана або на номінального власника, або на офшорні компанії. Цю інформацію одесит підтвердив журналу Forbes.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, на будівництві казарм в Одеській області вкрали 11 млн гривень. У березні було завершено досудове розслідування. Слідство встановило, що посадові особи Збройних сил України у змові з представниками ТОВ організували прийом підроблених актів за завищеними обсягами виконаних робіт.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

199

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом