Суд виступив проти забудови Совських ставків у Києві

Київський апеляційний господарський суд встав на бік місцевих жителів, підтримавши рішення щодо розірвання договору оренди з ТОВ "Господарник" стосовно забудови Совських ставків у столиці.

Як повідомив кореспондент НЕРУХОМІ, таке рішення суд прийняв у вівторок, 15 червня, таким чином задовольнивши позов прокуратури, яка виступає на боці громади проти забудовника і підтримав рішення першої інстанції про розірвання договору оренди з приватною компанією.

Йдеться про 20 гектарів землі на проспекті Лобановського, 113 у Голосіївському районі столиці, яку ще у 2008 році Київрада за мерства Леоніда Черновецького віддала під забудову. Після чого тут не раз виникали сутички місцевих жителів із забудовником.

Суди по забудові цієї території йдуть з лютого 2019 року. Тоді перша інстанція зайняла бік киян, але після чого вже апеляційний суд прийняв протилежне рішення. 24 березня цього року Верховний суд знову повернув справу в апеляцію, яка сьогодні все ж прийняла рішення на користь громади. Остаточну крапку в цій справі поставить Верховний суд.

ТОВ "Господарник" пов'язують з депутатом "Європейської солідарності" і власником мережі "Фуршет" Ігорем Баленком.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, кияни подали петицію про створення ландшафтного парку місцевого значення "Совські ставки" замість нового житлового кварталу. Варто зазначити, що верхній каскад Совських ставків і прилегла територія перебувають в занедбаному стані. Більшість водойм каскаду на річці Совка зараз практично припинили своє існування. А ті, що залишилися, постійно отруюються токсичними стічними водами зі старого каналізаційного колектора.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

113

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом