Сьогодні з обшуками нагрянули в Департамент містобудування КМДА. Фото

У Київській міській держадміністрації в четвер, 13 травня, проводяться чергові обшуки. На цей раз в Департаменті містобудування та архітектури у справі про зловживання службовим становищем.

Про це повідомили в пресслужбі столичної прокуратури.

Як уточнили в правоохоронних органах, слідчі заходи проходять у керівництва Департаменту, а також у особ, які можуть бути пов'язані зі зловживаннями під час видачі дозвільних документів на будівництво об'єктів.

"Зловживання стосувалися сфери містобудування та архітектури, під час розгляду заяв і видачі МУО на проведення робіт з будівництва або реконструкції об'єктів нерухомості на території міста Києва та інших документів дозвільного характеру", – повідомили в прокуратурі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 12 травня податкова влаштувала обшуки в приміщеннях Київської міської держадміністрації через можливу змову з приватними підприємцями та була незаконно придбана столична нерухомість. Також пройшли обшуки в офісі комунального підприємства "Спецжитлофонд". Це сталося в рамках кримінального провадження за фактом розкрадання 10,5 млн гривень.

За результатами проведених слідчих дій вручено повідомлення про підозру 11 особам, в тому числі чинним працівникам департаментів КМДА, комунальних і підрядних підприємств, в тому числі і керівникам.

Слідчі дії наразі тривають. Триває дослідження вилученої фінансової документації.

Метою проведення вказаних слідчих дій є викриття фінансових махінацій з державними коштами та притягнення до відповідальності осіб, які їх розкрадають.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

57

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом