Скандальне будівництво на Андріївському: в Київраді проти відновлення оренди

Постійна комісія Київської міської ради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин відхилила проєкт рішення про поновлення договору оренди з компанією "Маркон" на Андріївському узвозі, 14-16. Про це написав депутат Київради Владислав Трубіцин у себе в Facebook.

За його словами, компанія "Маркон" планувала побудувати на Андріївському узвозі готель Mercure Andreyevskiy. Саме будівництво несе небезпеку, оскільки призводить до зсувів, що може зашкодити вулиці, музею Булгакова і іншим житловим будинкам, що розташовані поруч. Це призвело до масових протестів з боку киян.

Згідно з даними YouControl, компанія "Маркон" була заснована у 2001 році. Її основний вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових приміщень. Засновником фірми є офшорна віргінська компанія Кентрон Девелопмент Інк. Директор – Валерій Павлюк.

"Маркон" взяла в оренду ділянку на Андріївському узвозі, 14-16 у 2006 році. У 2007-му підприємство отримало вихідні дані на проєктування готелю на цій ділянці. А в 2010-му – дозвіл на виконання будівельних робіт. У 2016 році генпідрядником стала компанія "Кадорр-Україна" одеського забудовника Аднана Ківана.

За проєктом висота готелю Mercure Andreyevskiy – близько 30 метрів, хоча максимально допустима висотність споруд на цій ділянці – 12 метрів. У 2018 році Київрада ухвалила рішення про розірвання договору оренди з "Марконом", проте фірма через суд скасувала його.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Шостий апеляційний адміністративний суд 20 жовтня 2020 року скасував наказ архітектурно-будівельного департаменту КМДА, який забороняв будівництво готелю у центрі столиці. Варто зазначити, що забудовнику видали приписи про усунення порушень, які так і не були усунені. При цьому будівництво активно велося.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

73

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом