Скандал з "Квітами України": в КМДА присягаються, що не давали дозволів

Забудовник не отримував дозволів від Департаменту культурної спадщини Київської міської держадміністрації на будь-які будівельні роботи на вулиці Січових Стрільців, 49, де знаходиться будівля "Квіти України".

Про це розповів заступник мера Володимир Прокопів, передає пресслужба КМДА.

Він розповів, що як тільки забудовник встановив паркан навколо будівлі на Січових Стрільців, Департамент КМДА видав припис, вимагаючи зупинити проведення робіт на ділянці до надання проєктної документації згідно з установленим порядком.

За його словами, будівля "Квіти України" розташована в історичному ареалі Києва, в зв'язку з цим дозвіл на будівельні роботи має надавати Міністерство культури. При цьому Департамент КМДА не погоджував пропозиції забудовника, це він мав би зробити тільки після схвалення проєктів з боку Мінкульту.

Також Прокопів звернувся до громадськості з пропозицією визначити розмір штрафу за руйнування об'єктів культурної спадщини. Він нагадав, що зараз Закон України передбачає мінімальний штраф за знищення пам'яток архітектури у розмірі 1,7 тисячі гривень. "На мою думку, для власників таких будівель штраф в 1,7 тисячі гривень точно не є страшним. Я впевнений, що він має бути значно вищим", – зазначив Прокопів.

У КМДА прокоментували скандал з "Квітами України"
nerukhomi.ua

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше міністр культури Олександр Ткаченко повідомляв, що всі проведені на ділянці роботи – є незаконними, його відомство не давало дозволів. У зв'язку з цим інспектор Мінкультувидав забудовникові розпорядження. Він також додав, що біля будівлі буде весь час чергувати наряд патрульної поліції.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук