Скандал з будівництвом Подільського моста: прокуратуру не пускали з перевірками

Прокуратуру і представників поліції не пускали з перевірками на будівництво Подільського моста у Києві у справі про присвоєння державних коштів.

Про це повідомили в пресслужбі прокуратури.

Підкреслюється, що правоохоронці проводять процесуальні дії щодо комунального підприємства "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва" та залучених підрядних організацій.

"Варто зазначити, що виконання слідчої дії було ускладнено тим, що представники підрядної компанії тривалий час перешкоджали її проведенню, не допускаючи до об'єкта, незважаючи на пред'явлену постанову суду", – повідомили у прокуратурі.

Проте правоохоронці таки змогли провести слідчі дії. В ході розслідування було призначено низку експертиз, мета яких встановити розмір збитків.

Нагадаємо, що в травні силові структури проводили обшуки у комунальному підприємстві за фактом розкрадань 9 млн гривень.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, це вже далеко не перший скандал, пов'язаний з розкраданнями на будівництві моста. Рівно рік тому невідомі, одягнені у спецформу дорожньої служби, за словами мера Віталія Кличка вкрали нові ванти, які підвезли для будівництва. Пізніше з'ясувалося, що ці ванти були не вкрадені, а вивезені ТОВ "Інжинірингова Мостова Компанія", яка є субпідрядником з будівництва. На такий крок компанія пішла після того, як борги по оплаті виросли до критичного рівня.

Подільський міст відомий як найдорожчий столичний довгобуд. Ще понад тридцять років тому архітектори та інженери розробили техніко-економічне обгрунтування будівництва. Сам проєкт був затверджений у 1993 році, в цьому ж році і почалося його зведення. Але у зв'язку з проблемами фінансування будівництво його на довгі роки заморозили. Кілька разів роботи намагаючись відновити, але безуспішно.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

131

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом