Скандал у Сумах: забудовник вирішив знести дитячий майданчик заради паркінгу

У Сумах для будівництва паркінгу вирішили знести дитячий майданчик і спиляти кілька дерев у дворі, через що спричинили великий скандал серед жителів.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, мешканцям будинку на вулиці Героїв Крут, 40 представники забудовника "Федорченко" (поруч зводить житловий комплекс) повідомили, що незабаром демонтуватимуть дитячий майданчик у дворі їхнього будинку, а на цьому місці побудують парковку. Забудовник зауважив, що згідно Генплану міста, ця ділянка належить йому. Представники компанії сказали, що можуть перенести дитячий майданчик трохи далі. Але це не влаштувало мешканців. За їх словами, на тій ділянці проходить теплотраса, маса комунікацій і це місце зовсім не підходить для прогулянок з дітьми.

"Все, що на майданчику встановлено, збиралося роками по крупицях самими мешканцями. А тепер, виявляється, майданчик, якому 30 років, – незаконний?", – обурилися люди.

Сумчани одразу написали звернення на ім'я мера та в Офіс президента. Депутат міськради Анатолій Сагач повідомив, що забудовник не уточнив, як виглядатиме після забудови інфраструктура об'єкта. За його словами, спочатку парковка мала розташовуватися в іншому місці.

Забудовник у свою чергу повідомив, що всі питання були вирішені з мерією Сум, а неофіційно розповів, що їм просто нікуди ставити будівельний кран, щоб продовжити заплановане будівництво. Тим часом на останньому засіданні в мерії це питання так і не порушили.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Житомирі жителі на вулиці Героїв Десантників протестували проти будівництва нових житлових висоток на місці стадіону у дворі.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

98

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом