У Києві розповіли про просування реконструкціі застарілого житлофонду

У Києві завершили розробку третього етапу програми комплексної реконструкції кварталів застарілого житлофонду.

Про це минулої п'ятниці, 21 січня, повідомили у Департаменті будівництва та житлового забезпечення КМДА.

Як зазначає столична влада, головне завдання такої програми – визначення меж територій для проведення робіт з реконструкції районів із застарілим житлом. Також визначається технічний стан житлових будівель шляхом візуального огляду. Згодом вирішується питання з черговістю реалізації цієї програми та створенням паспортів територій застарілого житлофонду. Так будуть визначені квартали, де має проводитись реконструкція насамперед. Подальша реалізація цієї програми можлива після розгляду її на рівні постійних комісій та затвердження Київрадою, йдеться у повідомленні.

У департаменті КМДА вже підготували відповідний проєкт рішення, його розглянуть на засіданні Київради в установленому порядку. Комплексна реконструкція застарілого житлового фонду проводиться за підтримки Мінрегіону та Кабміну.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у Мінрегіоні розробили проєкт закону про реконструкцію застарілого житлового фонду. Документ має спростити знесення будинків, ресурс яких уже вичерпано. Сьогодні знесення будинку можливе лише за 100% згоди з боку його мешканців. Але виявилося за фактом отримати схвалення всіх абсолютно мешканців – неможливо.

Питання реновації застарілого житлофонду актуальне особливо для Києва, оскільки тут знаходяться близько 3000 застарілих проблемних будинків.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

110

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом