Реконструкція Будинку нерухомості в Харкові може обійтися в півмільярда гривень

Влада Харкова хоче додатково виділити на реконструкцію Будинку нерухомості 74 млн гривень, який в серпні на День міста відкрив мер Геннадій Кернес.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, це питання буде розглянуто на сесії міськради 2 грудня в рамках програми соціально-економічного розвитку Харкова. Реконструкція Будинку нерухомості проводиться вже чотири роки. Так перший договір був укладений ще в 2016 році на 65 млн гривень. У 2018 році був укладений ще один договір з компанією, яка повинна проводити реконструкцію, вже на 180 млн гривень. Всього за цей час було укладено три таких договори. У підсумку, реконструкція Будинку нерухомості обійшлася харківському бюджету в 400 млн гривень. Однак міська влада хоче виділити на це ще грошей, мабуть їх щось не влаштовує. Таким чином загальна сума реконструкції наближається до 500 млн гривень.

Згідно з останнім договором підрядник має здати відреставровану будівлю до 31 грудня 2021 року.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Харкові влада міста відкрили перший в Україні будинок нерухомості, де громадянам надаватимуть понад 100 послуг. Він знаходиться на площі Павлівській. У цій будівлі раніше розташовувалося БТІ.

У Будинку нерухомості будуть розміщені профільні виконавчі органи міської влади: Департамент реєстрації, Департамент територіального контролю, Харківське бюро технічної інвентаризації, новий Центр надання адміністративних послуг.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

59

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом