Правоохоронці навідались з обшуками до Департаменту будівництва КМДА

Прокуратура прийшла з обшуками до Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА у справі про присвоєння коштів з міського бюджету під час капремонту житлового фонду столиці.

Про це повідомили в пресслужбі правоохоронних органів у четвер, 19 серпня.

Як встановило слідство, керівництво вказаного департаменту разом з комунальниками "Спецжитлофонду" і "Житлоінвестбуд-УКБ" протягом двох останніх років проводили тендерні закупівлі і залучали до будівництва дитячого садка у Святошинському районі, прокладання інженерних мереж до будинку на розі вулиць Шолом-Алейхема та Мілютенка (Деснянський район), реконструкції складських приміщень під житлові будинки у Солом'янському районі, реконструкції житлового будинку на бульварі Кольцова (Святошинський район) афілійовані компанії, на рахунки яких перерахували згодом більше 250 млн гривень. При цьому підрядники проводили роботи за завищеними цінами, а іноді неякісно або взагалі не виконали роботу, порушуючи містобудівні норми. У підсумку бюджету Києва завдали збитків на суму понад 30 млн гривень.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 17 серпня вже проводилися обшуки у комунальному підприємстві "Житлоінвестбуд-УКБ" у справі про розкрадання коштів на ремонті дитячих садків у низці районів столиці. Тоді проводилися слідчі дії за місцем проживання і на робочому місці у начальника підприємства і головного бухгалтера.

На сайті КМДА, коментуючи обшуки, заявили, що це спроби тиску на столичну владу.

Зазначимо, що у травні цього року пройшли масові обшуки у різних департаментах КМДА і комунальних підприємствах. Як зауважили в мерії, за 10 днів цього року до них в двері постукали більше разів, ніж за весь 2020-й.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

80

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом