"Проєкт століття": у Дубаї взялися за розробку передової каналізації. Відео

У Дубаї, який вважається одним із самих високотехнологічних у світі, існує банальна проблема з каналізаційними стоками. Виявилося, що міська каналізація не розрахована на нові величезні хмарочоси, тому багато висоток не були підключені до зливних комунікацій. Зважаючи на цю проблему, міська влада взялася за розробку нової системи.

Як повідомляє Daily Star, не підключена до каналізації й найвища будівля у світі Burj Khalifa, її будівництво обійшлося в 130 мільярдів доларів, проте попри вкладені кошти, у нього є ось така "вада". Розробники проєкту вважали, що щоденне вивезення на вантажівках буде дешевшим, але надії не справдилися. Щодня Burj Khalifa відвідують близько 35 тисяч людей, будівля дає близько 15 тонн каналізаційних стоків на день.

Згодом місто продовжувало розвиватися у плані будівництва, але, на жаль, усі нові будівлі спіткала та сама доля. У результаті щодня колони спецмашин вивозять фекалії. Зазначається, що іноді водіям вантажівок доводиться простояти в черзі до 24 годин, щоб розвантажитися. Через це в місті стоїть жахливий, за оцінкою британського таблоїда, сморід.

За даними The Primest, влада Дубая у 2017 році зважилася на будівництво ефективної каналізаційної системи. Вона називає цей проєкт "Розробкою століття", це має стати найпередовішою каналізаційною системою у всьому світі. Грамотне керування стічними водами дозволить збільшити виробництво до мільйонів літрів придатної для зрошення води.

Нова каналізаційна система Дубая сьогодні знаходиться на початковій стадії, і для її завершення потрібно багато роботи, часу та фінансів. Передбачається, що ця нова система буде завершена у 2025 році. Вартість проєкту оцінюється у 8 млрд доларів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, минулого року 24 серпня на честь 30-річчя Незалежності України дубайський хмарочос Burj Khalifa підсвітили у кольори українського прапора. На Новий рік неймовірне Led-шоу на фасаді цієї будівлі організували українці.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

2.1т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом