Під Львовом будують готельний комплекс без дозволів, але з "допомогою" БТІ

У Брюховичах під Львовом на вулиці Курортній, 20 активно зводять готельний комплекс, "забувши" при цьому оформити дозвіл на початок будівельних робіт.

Про це повідомили в Департаменті містобудування Львівської міськради.

Забудовник встиг звести чотири поверхи, але дозвіл на початок будівництва так і не було оформлено. Як говориться в повідомленні департаменту, за оформленням права власності стоъть Жирівська сільрада, яка, як наголошується, раніше також була причетна до підозрілих схем.

Перш за все за законом, щоб оформити право власності необхідний дозвіл на початок будівельних робіт, якого по факту немає. Однак Жирівська сільрада це зробила на підставі довідки БТІ. Інспектори 29 квітня 2021 року оглянули незавершене будівництво на Курортній у Брюховичах і прийшли до наступного висновку: "Після обстеження вищезгаданого об'єкту виявлено, що він складається з житлового будинку площею 132.8 кв. м і незавершеного будівництва будівель готельного комплексу з банкетним залом, готовністю 95% орієнтовної загальної площею 2274 кв.м". Після висновків БТІ власники оформили право власності.

"На жаль, поки уряд ще не надав міський інспекції повноваження штрафувати таких недобросовісних забудовників за межами Львова, але в межах Львівської ОТГ", - йдеться в повідомленні департаменту.

У зв'язку з цим інспектори ДАБК вже звернулися до прокуратури і ДАБІ України.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в центральній частині Львова на вулиці Академіка Люльки, 2 йдуть незаконні будівельні роботи, інспектори ДАБК намагалися їх зупинити, але так і не змогли, тому змушені були звернутися також до правоохоронних органів.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук