Під будівлею КМДА мітингують проти забудови Мінського масиву

У Києві біля стін столичної міської держадміністрації збирається мітинг проти забудови північної частини Мінського масиву. Люди просять депутатів Київради не ухвалювати скандальний детальний план територій.

За словами депутатаки Мар'яни Безуглої, в цьому плані передбачається збільшення жителів більш ніж на 11 тисяч, будівництво багатоповерхових будинків на 6307 квартир. При цьому забудова не передбачає достатнього розвитку соціальної інфраструктури: нових шкіл, дитсадків, доріг та транспортного сполучення.

Вона також повідомила, що, згідно з проєктом, передбачається демонтаж гаражного кооперативу "Мінський". Варто зазначити, що на мітинг окремо приїхала ціла група людей, чиї гаражі хочуть знести. При цьому, за їхніми словами, більшість гаражів знаходяться у приватній власності.

Згідно ДПТ, північна частина Мінського масиву охоплює площу майже у 100 га. Протягом 7 років тут хочуть реалізувати кілька масштабних проектів.

Депутат Безугла зазначила, що в минулому році даний проект так і не був затверджений.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, згідно проекту нового Генпалана, діловий центр Києва планують побудувати на території промислової зони Теличка. Тут хочуть розмістити адміністративні будівлі, ділові, торгові та спортивні комплекси.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук