Під будівлею КМДА мітингують проти забудови Мінського масиву

У Києві біля стін столичної міської держадміністрації збирається мітинг проти забудови північної частини Мінського масиву. Люди просять депутатів Київради не ухвалювати скандальний детальний план територій.

За словами депутатаки Мар'яни Безуглої, в цьому плані передбачається збільшення жителів більш ніж на 11 тисяч, будівництво багатоповерхових будинків на 6307 квартир. При цьому забудова не передбачає достатнього розвитку соціальної інфраструктури: нових шкіл, дитсадків, доріг та транспортного сполучення.

Вона також повідомила, що, згідно з проєктом, передбачається демонтаж гаражного кооперативу "Мінський". Варто зазначити, що на мітинг окремо приїхала ціла група людей, чиї гаражі хочуть знести. При цьому, за їхніми словами, більшість гаражів знаходяться у приватній власності.

Згідно ДПТ, північна частина Мінського масиву охоплює площу майже у 100 га. Протягом 7 років тут хочуть реалізувати кілька масштабних проектів.

Депутат Безугла зазначила, що в минулому році даний проект так і не був затверджений.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, згідно проекту нового Генпалана, діловий центр Києва планують побудувати на території промислової зони Теличка. Тут хочуть розмістити адміністративні будівлі, ділові, торгові та спортивні комплекси.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

104

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом