Парковка у дворах будинків в Київ стане платною: скільки доведеться платити

Влада Києва збирається брати плату за паркування з водіїв, які залишили свої машини у дворах житлових будинків.

Про це повідомив начальник Інспекції з паркування КМДА Дмитро Рахматуллін в коментарі dtp.kiev.ua.

За його словами, земля у більшості будинків в Києві належить місту. Він нагадав, що ця земля коштує "скажених грошей", а найчастіше у дворах житлових будинків паркуються крім місцевих жителів і співробітники сусідніх офісів.

"Київтранспарксервіс" вже опублікував карту з локаціями, згідно з якою найдорожчий тариф буде у центрі столиці – 35 гривень за годину, 25 гривень коштуватиме залишити машини у наближених до центру районах, і по 5 гривень за годину платитимуть водії за припарковані авто у спальних районах столиці.

У свою чергу радник заступника мера Віталій Селік зазначає, що у столичної влади абсолютно є право стягувати гроші з водіїв за паркування, оскільки вся ця земля – муніципальна, а тому вони можуть встановлювати там свої шлагбауми. Якщо зважилися на покупку авто, будьте готові, що доведеться платити за парковку, це не означає, що ви можете користуватися безкоштовно ділянкою у 10 м2, заявив радник. Ці місця були обладнані близько 10 років тому, проте через брак інспекторів це питання довелося відкласти.

Зараз в Києві ведеться розмітка паркомісць і установка табличок з QR-кодом. За допомогою них можна буде оплатити парковку через додаток "Київ цифровий".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, припаркуватися у столиці сьогодні дійсно досить складно. Наприклад, заступник голови комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк у середу, 31 березня, не змогла знайти своє авто, яке припаркувала біля будівлі Мінрегіону на вулиці Великій Житомирській, 9. Втім, як потім з'ясувалося, авто народної обраниці відвіз евакуатор.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

136

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом