Навколо "будинку з літаючою тарілкою" в Києві встановлюють будівельний паркан

У Києві навколо знаменитого "будинку з тарілкою" біля станції метро "Либідська" почали встановлювати будівельний паркан.

Про це написав краєзнавець Семен Широчин на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що зважаючи на останні події у столиці, забудовники встановлюють паркан таким чином, щоб активісти не змогли його знести. Зазначається, що паспорт відсутній на паркані.

Нагадаємо, що 90-х роках проєкт так і не б завершено. У 2017 році його орендував забудовник ТРЦ Ocean Mall Вагіф Алієв. Він пообіцяв реконструювати будівлю таким чином, що "тарілка" виявиться вбудованою в торгово-розважальний центр. Оприлюднений план будівництва розкритикувала громада.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, ще торік міністр культури Олександр Ткаченко писав, що будівля з "літаючою тарілкою" потрапила до реєстру пам'яток архітектури і монументального мистецтва. За його словами, статус пам'ятки архітектури має уберегти будівлю від можливих посягань з боку забудовників.

Будівлю з тарілкою було зведено в 70-х роках минулого століття, як частина Інституту науково-технічної інформації за проєктом архітектора Флоріана Юр'єва. Приміщення всередині тарілки – це акустичний зал.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

125

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом