Найбільших руйнувань у Києві зазнали житлові багатоквартирні будинки

Російські окупанти, обстрілюючи столицю України, пошкодили 390 будівель, більшість – житлові багатоквартирні будинки.

Про це повідомили у пресслужбі Київської міської держадміністрації.

Так, російські ракети поцілили по 222 житловим будинкам. Мер Києва Віталій Кличко зазначив, що влада міста вже визначила перші 20 будинків, в яких проводитимуться відновлювальні роботи.

"Щоб люди могли швидше повернутися до своїх будинків. Приблизна вартість цих робіт становитиме 5,8 млн євро. Інші будинки фахівці ще обстежують, щоб визначити ступінь пошкоджень", - наголосив мер.

Він також додав, що 17 будинків у столиці отримали значні пошкодження та потрібні рекомендації експертів, як з ними чинити далі. Також у Києві від обстрілів та бомбардувань пошкоджено 75 навчальних закладів, з яких 30 – дошкільні, а також 17 закладів охорони здоров'я, 11 закладів культури.

За оцінками мерії, орієнтовна вартість відновлення всіх пошкоджених будівель у столиці становитиме понад 70 млн євро. У КМДА вже провели консультації з ЄБРР, і там погодилися допомогти Києву.

"Ми надали тимчасове житло мешканцям постраждалих будинків. І вже незабаром приступимо до роботи, щоб люди якнайшвидше повернутися до своїх квартир", - підсумував Кличко.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, під Києвом збираються побудувати два ЖК для людей, які втратили житло внаслідок російської агресії. Вони будуть розташовані в Ірпені та Бородянці. Також планується викуп нового житла. Загальна площа квартир, введених в експлуатацію та готових до викупу, становить понад 42 тисячі "квадратів". Сьогодні ведеться діалог із будівельними компаніями за рекомендованою ціною для викупу цих квартир.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

78

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом