На протиаварійні роботи по Гостинному двору витратять майже 3 млн

За допомогою сервісу ProZorro визначили переможця торгів, який займеться першочерговими протиаварійними роботами з пам'яткою архітектури Гостиним двором, що знаходиться на Контрактовій площі у Києві.

Про це у п'ятницю, 5 листопада, написав активіст та колишній народний депутат Ігор Луценко у себе у Facebook.

Він повідомив, що вже складено кошторис робіт – майже 3 млн гривень. Займатиметься Гостинним двором приватне підприємство "Макропроєкт".

"Відомо про цю компанію зараз те, що вони раніше переробляли документацію для реконструкції об'єктів типу Пейзажки, ландшафтного парку у Солом'янському районі Києва, Замкової гори", - написав Луценко.

За його словами, проведення конкурсу було ініційовано державою через балансоутримувача – заповідник "Софія Київська". Підставою зазначено рішення від 18 жовтня 2021 року Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА. Відповідно до нього, було застосовано переговорну процедуру.

За даними порталу YouControl, ПП "Макропроєкт" було створено понад 16 років тому, основна діяльність компанії пов'язана з архітектурою. Засновником та бенефіціаром є Олег Лебедєв.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у столичній мерії неодноразово заявляли, що Міністерство культури нічого не робить для збереження пам'ятки архітектури на Контрактовій площі. За словами заступника мера Володимира Прокопіва, вся робота із захисту історичної будівлі обмежилася тим, що її обтягли будівельною сіткою. Народний депутат Олексій Гончаренко заявив, що на проєкт "Великої реставрації" планували спочатку виділити близько 1 млрд гривень за рахунок проведення лотерей та ліцензій на азартні ігри. Але станом на 30 вересня вдалося зібрати менше 2% від цієї суми – всього 19,8 млн гривень. У 2021 році планувалося реставрувати близько 30 об'єктів культурної спадщини, але Гостинний двір до цього списку не потрапив.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

62

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом