Мінкульт виступає категорично проти забудови біля Володимирської гірки

Будівництво готельного комплексу біля нового пішохідного мосту в центрі Києва є незаконним оскільки проходить в охоронній зоні об'єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Про це йдеться у заяві Міністерства культури та інформаційної політики України.

"Міністерство вважає неприпустимими будь-які дії органів державної влади, в тому числі судові, що сприяють незаконній забудові в охоронній зоні об'єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО - Софії Київської та Києво-Печерській Лаврі. Володимирський узвіз знаходиться в її межах", – йдеться у заяві.

Відзначається, що юристи Мінкультури вивчають рішення Шостого апеляційного адміністративного суду, який 26 травня зобов'язав департамент містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації надати ТОВ "Етрекс" містобудівні умови для проєктування готельного та розважального комплексу на Володимирському узвозі, 6 у Подільському районі Києва, і уважно стежити за подальшим ходом цієї справи.

У відомстві звертають увагу, що таке будівництво буде вважатися незаконним без попереднього затвердження історико-архітектурного опорного плану Києва та відповідного дозволу Мінкультури.

"Внесення українських пам'яток до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО є дуже важливим для формування позитивного міжнародного іміджу нашої держави та розвитку туризму. З огляду на це, Мінкультури закликає всі зацікавлені сторони максимально відповідально ставитися до питання збереження культурної спадщини у Києві та в Україні в цілому", - заявили в Міністерстві.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

65

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом