КМДА захистила старовинний особняк, знесення якого дозволила Київрада

Особняк Баккалинского на вулиці Іллєнко, 30, ділянку під яким віддали приватній компанії під забудову, наказом Департаменту охорони культурної спадщини Київської міської держадміністрації внесено до переліку культурної спадщини.

Про це повідомили в пресслужбі КМДА.

Як повідомив глава Департаменту Олександр Никоряк, це вдалося зробити завдяки активності громадської організації, яка попрацювала з архівами і допомогла з підготовкою історичної довідки і облікової документації. Столична влада надали будівлі статус щойно виявленого об'єкта культурної спадщини.

Потім відповідний лист буде направлено до Мінкульту. І тільки потім об'єкт отримає статус пам'ятки місцевого значення і буде занесений до держреєстру.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, особняк Баккалинского був побудований більше 120 років тому на замовлення учасника російсько-турецької війни, підполковника Пилипа Баккалинского. Пізніше будівлю націоналізовали, в ній розміщувалися різні установи.

Ділянку під цією будівлею рішенням Київської міськради передали ТОВ "Амелін-30" під забудову. На місці особняка має вирости семиповерхова адміністративна будівля. Але забудовник пообіцяв зберегти фасад.

Компанія "Амелін-30" була зареєстрована майже три роки тому, її статутний капітал – 200 тисяч гривень. Засновником значиться Шафер Симон.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

97

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом