Кличко розповів про реконструкцію Хрещатика: що кардинально зміниться

На 2021 рік у Києві заплановано реконструкцію головної вулиці столиці – Хрещатика. Міська влада планує розширити бульварну частину і відновити зелені насадження, особливо каштани.

Про це заявив мер Віталій Кличко під час брифінгу, коментуючи висадку ялівців на головній вулиці столиці.

"Днями вздовж частини Хрещатика висадили ялівець – там, де на даний момент не було дерев. Підкреслю: таке рішення – тимчасове. У наступному році ми плануємо реконструкцію Хрещатика. Її не робили багато років, тільки оновлювали асфальт", – розповів мер.

За його словами, в цьому році висаджувати дерев великого розміру не було сенсу, а ялівець перед початком ремонту пересадять у парки і сквери міста.

"Ми враховуємо попередній досвід. Тому що під час масштабної реконструкції Хрещатика у 1998 році звузили широку бульварну частину вулиці. І каштани виявилися впритул до дороги. Тобто ми створимо умови, щоб в кожній лунці - а їх від Бессарабської до Європейської площі 249 – росли, а не чахли дерева. Звичайно, каштани – символ Києва. Вони ростуть у парках і скверах, на міських бульварах і вулицях. Ростимуть каштани і на Хрещатику! Будемо шукати витривалі сорти. Каштани будуть!", - підкреслив Кличко.

Тому він попросив не зловживати на темі ялівців оскільки його з Хрещатика в наступному році пересадять.

"А ось каштани пересаджувати не рекомендується. Тому перед реконструкцією їх поки і не висаджували на головній вулиці", – пояснив дії комунальників столичний голова.

За словами Кличка, "під час реконструкції розширять бульварну зелену зону, облаштують стаціонарну систему поливу, лунки дерев будуть захищені від попадання реагентів".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, розробники проекту Генерального плану Києва передбачили додатковий розвиток озеленених територій загального користування для центральних густо забудованих житлових територій в Печерському, Подільському, Солом'янському та Шевченківському районах столиці.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

66

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом