Центральні райони Києва пообіцяли озеленити протягом 20 років

Розробники проекту Генерального плану Києва передбачили додатковий розвиток озеленених територій загального користування для центральних густо забудованих житлових територій у Печерському, Подільському, Солом'янському та Шевченківському районах столиці.

Про це повідомили у комунальній організації "Київгенплан".

Зокрема, проєктом позначено створення зелених насаджень загального користування на територіях схилів Дніпра, урочищ Кучмин Яр, Гончарі, Дігтярі, Кожум'яки і інших ярів і балок, а також – невеликих скверів біля входів у будинки громадського призначення та у житлових дворах.

Крім того, розробники запропонували сформувати загальноміську ландшафтно-рекреаційну зону на Дніпровських островах із забезпеченням пішохідної досяжності, а також річковим пасажирським транспортом, розвиток якого також передбачено проєктом Генплану.

Припускають, що перший етап озеленення столиці триватиме близько двох десятків років. На приріст озеленених територій загального користування в столиці без урахування буферних парків складе 662 га, з яких 557 га – парки, 68,2 га – сквери, 36,7 га – бульвари і проспекти.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Києві тривають роботи з капітального ремонту фітнес-парку "Лебедине" в Дарницькому районі. Згідно з планами, парк планують відкрити у серпні цього року.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

66

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом