Кличко розпорядився збудувати дорогу через ландшафтний заказник

У Києві через усю територію екопарку "Осокорки" збираються збудувати нову вулицю у Дарницькому районі, яка має з'єднати проспект Петра Григоренка та межу міста.

Відповідне розпорядження було оприлюднено на сайті КМДА, документ уже підписав мер столиці Віталій Кличко.

Як йдеться у документі, упродовж 2021-2022 років комунальне підприємство "Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд міста Києва" розробить проєктну документацію. Після цього вона пройде експертизу, а вже після цього її буде затверджено. Сама ж вулиця має пролягати між озерами Тягле та Небреж. Її будівництво мають завершити до 2025 року.

Виходить, що дорогу будуватимуть через ландшафтний заказник місцевого значення. Зокрема про це написав експерт у містобудуванні Георгій Могильний у себе у Facebook.

"Особливу огиду це розпорядження викликає тому, що Київрада у квітні 2019 року створила ландшафтний заказник місцевого значення "Осокорківські луки", Кличко рішення Київради підписав і на ньому пропіарився, а тепер підписав прокладку магістралі територією цього об'єкту природно-заповідного фонду", - написав Могильний.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, влада Києва заявила, що підтримає ініціативу щодо створення парку "Осокорки" біля озера Тягле у Дарницькому районі, площею близько 300 гектарів запропонованою громадською організацією "Національний парк збереження та збагачення флори та фауни "Осокорки". Таким чином територію парку зменшили більш ніж у 2 рази з 650 гектарів, а саму громадську організацію вважають фейковою, оскільки вона була створена лише за 2 тижні , згідно з офіційними документами.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

88

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом