Киянка знялася у фотосесії в підтримку створення парку на Воздвиженці

Киянка Наталя Якимович запустила петицію про створення парку на місці покинутого будівельного майданчика на Воздвиженці – у центрі Подільського району столиці.

На підтримку ідеї створення парку вона також знялася у фотопроєкті "Мрія про парк" фотографа Олексія Чарея.

Історія протистояння місцевих жителів і забудовника налічує більше десяти років. Фонд "Якісне житло" планувала звести тут дев'ятиповерховий готель. Одночасно поряд Укрбуд будував ЖК ПОДІЛ ГРАД ВИНТАЖ.

У лютому 2018 Київрада розірвала договір із забудовником, але вже у квітні Касаційний суд це рішення скасував.

Наталя повідомляє, що весь цей час занедбаний будмайданчик використовують як перевальний пункт для будівельних матеріалів і піску. В результаті територія поросла алергенної амброзією.

Від імені жителів Подолу вона закликає муніціплітет Києва подати новий судовий позов у зв'язку з нововиявленими фактами на розірвання договору оренди.

Створення парку площею 0,1962 гектара, на її думку, зможе трохи компенсувати численні проблеми Воздвиженки, які виникли через забудову: сирий мікроклімат з поганою циркуляцією повітря, завантажені транспортні шляхи, припарковані тротуари тощо.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, комісія Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування на засіданні підтримала необхідні проекти рішень для створення скверу на площі Мистецтв в Подільському районі Києва.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

55

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом