Київрада ввела мораторій на реконструкцію історичних будівель

У Києві ввели мораторій на реконструкцію і капремонт історичних будівель, що були зведені у XIX-XX століттях та захистити їх від руйнувань.

Відповідне рішення було прийнято на засідання столичної міської ради у вівторок, 31 серпня. За словами секретаря Київради Володимира Бондаренка, КМДА за більш ніж три роки направила до Мінкульт подання на 1542 будівлі, які необхідно внести до держреєстру пам'яток архітектури, проте за весь цей час відомство внесло до списку лише 73 об'єкти. Бондаренко підкреслив, що захистити будинки без статусів від недобросовісних забудовників неможливо. Тому на розгляд депутатів Київради винесли проєкт рішення про тимчасову заборону на реконструкцію або капремонт зі зміною зовнішніх параметрів історичних об'єктів до повного дослідження і визначення їх цінності відповідно до закону про охорону культурної спадщини.

На думку Бондаренка, це рішення допоможе створити умови щодо захисту історичних будівель та популяризувати культурну спадщину.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, міністра культури Олександра Ткаченка запросили на засідання Київради, щоб він розповів, що відбувається з охороною об'єктів культурної спадщини, але той так і не прийшов. 2 тижні тому в Києві знесли садибу Барбана, незважаючи на активний опір з боку громадськості. Рада нацбезпеки і оборони розглянула питання знищення пам'яток архітектури в Києві і в зв'язку з цим доручила всім містам України перевірити об'єкти культурної спадщини.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

102

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом