Київрада створила заказник, щоб не допустити будівництва там висотки

Київська міська рада оголосила ландшафтним заказником місцевого значення "Зелена мрія" територію на вулиці Відпочинку, 25 у Святошинському районі.

Як повідомляють "Наші Гроші", за таке рішення проголосували 85 депутатів. Згідно з рішенням столичної влади, заказником місцевого значення була оголошена територія площею 0,26 га. При цьому ділянку не стали вилучати у землекористувача – ЖБК "Мир житла".

Тим часом кооператив має забезпечити охорону і збереження цього заказника, на якому є залишки дубового гаю. Повідомляється, що ця територія, яка знаходиться в середині житлового кварталу, є чи не єдиним місцем відпочинку для жителів мікрорайону.

Видання також зазначає, що у 2020 році власником ділянки стало ТОВ "Вуд Гейтс". Компанія у січні отримала від ДАБІ дозвіл на будівництво тут висотки. У березні 2020 року ділянку заарештували і заборонили будь-яким чином її використовувати в рамках кримінального провадження за фактом знищення дубів: з'ясувалося, що хтось розлив під корінням нафтопродукти. Після арешту власником ділянки стало ТОВ "Вуд Гейтс".

Кінцевим бенефіціаром компанії значиться Ігор Сірик. Він також володіє компанією Novos Development, яка займається будівництвом в Полтаві.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, минулого літа Київрада, щоб уберегти територію від забудови створила в столиці 7 заказників.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

80

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом