Київрада продовжила договір оренди ділянки, де хочуть будувати висотку з порушеннями

Київрада поновила компанії "Феліксія" договір оренди земельної ділянки площею 0,07 га на вул. Кожум'яцькій у Подільському районі на 5 років для будівництва бізнес-центру з паркінгом, який буде значно вище, ніж дозволено будувати тут.

Як повідомляють "Наші Гроші", за відповідне рішення на засіданні 24 червня проголосували 69 депутатів. Як наголошується, у 2018 році "Феліксія" отримала містобудівні умови і обмеження для проєктування об'єкта будівництва. У липні 2020-го фірма зареєструвала повідомлення про початок виконання підготовчих робіт. Будівництво заплановано на трьох ділянках загальною площею 0,52 га. Два з них (0,45 га) знаходяться в оренді ВАТ "ФПГ "Атіка". І "Атіка", і "Феліксія" разом є замовниками згаданих вище містобудів, згідно з якими Департамент містобудування дозволив їм проєктувати офісні будівлі і бізнес-центр з підземним паркінгом висотою від 26,5 до 73,5 м, що перевищує дозволену в цьому районі висотність. Як відомо, відповідно до Генплану Києва у Центральному історичному ареалі, куди входить і Поділ, висота будівель має бути не вище 27 м.

У минулому році забудовники через суд намагалися скасувати низку планувальних обмежень, зазначених в МУО. Йдеться про обов'язкове узгодження проєктної документації у Мінкульті та її розробка з урахуванням відповідних будівельних норм з охорони історичного середовища. Пункти МУО, які вимагали скасувати забудовники, вказують, що ділянка на вулиці Кожум'яцькій знаходиться у межах Центрального історичного ареалу. Суди позови "Атіки" і "Феліксії" не задовольнили.

Згідно з даними YouControl, бенефіціаром "Феліксії" є Віталій Вайнштейн, які раніше працювали помічником у депутата Олександра Грановського.

По сусідству з цією ділянкою знаходиться відомий "Будинок-монстр на Подолі".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, північний апеляційний господарський суд 8 червня прийняв скандальне рішення, яке скасовує заборону на введення в експлуатацію ЖК Поділ Престиж по вулиці Нижній Вал, 27-29 у Подільському районі Києва.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

49

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом