Київрада поскаржився в органи на захоплення землі столиці

Київрада звернулася до облради, Офісу генпрокурора, НАБУ, СБУ і ДБР у зв'язку зі зміною меж столиці та захопленням земель.

Як повідомляється на сайті КМДА, звернення підтримали 88 депутатів міської ради. За словами мера Києва Віталія Кличка, захоплення землі сталося через "мовчазне сприяння" Держгеокадастру. Так, межі столиці України не змінювалися з 1989 року. Тим часом, Київоблрада 9 вересня затвердила схему планування області, по якій, як вважають в КМДА, відібрали у Києва Біличанський ліс біля смт Коцюбинське, який раніше був частиною Святошинського району.

Рішення обласної ради стурбувало й активістів, які захищають Біличанський ліс від забудови, тому що таким чином зазіхнули на затверджені раніше кордони нацпарку "Голосіївський".

У КМДА повідомили також, що Держгеокадастр вже близько двох років не вносить межі Києва до Державного земельного кадастру за наявності всіх необхідних документів. У зв'язку з цим столична влада навіть звернулися до суду.

Кличко підкреслив, що селища Коцюбинське і Козин встигли "приєднати" до себе землі Києва і тепер розпоряджаються ними через бездіяльність чиновників.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, прокуратура допомогла повернути у власність держави землі так званого "Біличанського лісу" площею 5,8 га і вартістю понад 51 млн гривень. В ході судового розгляду прокуратурою доведено, що спірні землі незаконно були передані органами місцевого самоврядування Ірпінського регіону у приватну власність громадянам.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

87

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом