Київрада дозволила побудувати на місці старовинного особняка нову будівлю

Особняк Баккалінського, який побудували більш 120 років тому і знаходиться по вулиці Іллєнко, 30, рішенням Київської міської ради було передано приватній компанії під забудову.

Як повідомляє The Village, ділянку під будинком отримало ТОВ "Амелін-30", фасад історичної будівлі пообіцяла зберегти, проте тут передбачається будівництво багатофункціонального адміністративної будівлі. У підсумку з одноповерхової вона виросте до семи поверхів.

Варто підкреслити, що будівля не має охоронного статусу, зараз громадські організації та Департамент КМДА працюють, щоб надати особняку Баккалінского статус щойно виявленої пам'ятки архітектури. Але незважаючи на це будинок таки віддали під забудову.

Особняк був побудований у стилі неоренессанаса у 1901 році на замовлення учасника російсько-турецької війни, підполковника Філіпа Баккалінского. Пізніше будівлю націоналізували, в ній розміщувалися різні установи.

Компанія "Амелін-30" була зареєстрована майже три роки тому, її статутний капітал – 200 тисяч гривень. Засновником значиться Шафер Симон.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, депутати Київради збираються ініціювати введення мораторію на будівництво в межах центральної планувальної зони столиці. Кілька тижнів тому виник великий скандал, коли в центрі Києва зруйнували прибутковий будинок Уткіна – будівлю дореволюційної споруди.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

90

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом