Києву повернули ділянку на Осокорках, яку відписав "чорний реєстратор"

Скаргу Департаменту земельних ресурсів КМДА було задоволено Держгеокадастром щодо ділянки землі біля озера Тягле у Дарницькому районі, яка відійшла у приватне користування завдяки "чорному реєстратору".

Про це у четвер, 2 грудня, заявив заступник мера Петро Оленич, повідомили у пресслужбі міської держадміністрації.

"Продовжуємо відстоювати інтереси територіального товариства столиці! Дякую Державній службі України з геодезії, картографії та кадастру та Міністерству юстиції України за оперативну реакцію", – зазначив чиновник.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше Мін'юст скасував рішення приватного нотаріуса, який надав право постійного користування на земельну ділянку площею 74,4 га біля озера Тягле на Оскорках у Києві компанії "Агрофірма Зодіак". Як потім з'ясувалося, ділянку зареєстрували на підставі Держакту, виданого у 1946 році виконавчим комітетом Києво-Святошинської районної Ради депутатів трудящих "у вічне користування землею сільськогосподарської артілі імені Ворошилова". Проте нотаріус не зареєстрував право комунальної власності одночасно із похідним правом. Варто зазначити, що "Агрофірма Зодіак" не належить до суб'єктів, які можуть набувати права постійного користування земельною ділянкою. Зважаючи на такі обставини, нотаріусу закрили доступ до Держреєстру прав на нерухоме майно.

"Агрофірму Зодіак" пов'язують із екснардепом Віктором Пилипішиним. Раніше її бенефіціаром був бізнесмен Василь Хмельницький.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

120

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом