Києву повернули 19 гектарів землі на Совських ставках

Прокуратура через суд змогла повернути Києву ділянку землі площею 19 гектарів, яка розташовувалася у нижньому каскаді Совських ставків у Голосіївському районі.

Про це у понеділок, 27 вересня, повідомили в пресслужбі правоохоронних органів.

Так, у 2008 році приватна компанія орендувала ділянку під забудову строком на три роки, але будівництво так і не почалося. При цьому фірма позбавила міста можливості отримати назад ділянку для розвитку там рекреаційної інфраструктури. У підсумку на території накопичувалося сміття, вона стала запущеною. Замість компанії її прибиранням періодично змушені були займатися комунальні служби Голосіївського району.

Господарський суд Києва і Північний апеляційний суд задовольнили позов прокуратури і повернули столиці ділянку, вартість якої близько 614 млн гривень.

Як повідомляє "Кіев.MEDIA", мова може йти про компанію "Господарник".

Раніше НЕРУХОМІ писали, що цю фірму пов'язують з депутатом і власником мережі "Фуршет" Ігорем Баленком. Компанія отримала ділянку площею 19 га в оренду 13 років назад при голові Леоніді Черновецькому.

Забудовник планував побудувати на Совських ставках вісім багатоповерхових будинків. Згідно з договором оренди, будівництво мало початися протягом трьох років, однак цього так і не зробили. Це є приводом для розірвання домовленостей.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

74

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом