Історичний особняк на Лук'янівці можна буде тільки реставрувати – КМДА

Підготовлено проєкт рішення Київської міської ради, який має захистити від руйнування особняк Пилипа Баккалинского, який знаходиться на вулиці Іллєнка, 30.

Про це розповів автор документа, заступник мера столиці Володимир Прокопів, передає у вівторок, 1 червня, пресслужба КМДА.

За його словами, як тільки рішення вступить у силу, забудовник, якому раніше передали в оренду ділянку зі старовинним будинком, не зможе його зруйнувати – його можна буде тільки реставрувати, не завдаючи шкоди споруді.

Заступник голови КМДА закликав депутатів міськради невідкладно розглянути документ, щоб столиця не втратила ще один пам'ятник архітектури.

Особняк Баккалінского можуть знищити під час забудови ділянки
44.ua

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Департамент охорони культурної спадщини Київської міської держадміністрації вніс нещодавно особняк на Іллєнка у перелік культурної спадщини.

За словами глави Департаменту Олександра Нікоряка, це вдалося зробити завдяки активності громадськості. Активісти попрацювали з архівами і допомогли з підготовкою історичної довідки і облікової документації.

Особняк побудували більше 120 років тому на замовлення учасника російсько-турецької війни, підполковника Пилипа Баккалинского. Згодом будівлю націоналізували, в ній розміщувалися різні установи.

Також стало відомо, що Київська міськрада передала ділянку на вулиці Іллєнка, 30 компанії "Амелін-30". Фірма зібралася побудувати на цьому місці адміністративну будівлю висотою у 7 поверхів, фасад при цьому обіцяли залишити колишнім. Але, на думку громадськості, при такому розкладі це означатиме фактичне знесення особняка.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук