Харків'яни мітингували проти будівництва ЖК, що може зруйнувати їх будинки

У Харкові 1 березня, у понеділок, відбулася акція протесту місцевих жителів проти незаконного будівництва житлового комплексу на вулиці 23 Серпня, 56.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, харків'яни просять міську владу втрутитися у ситуацію, оскільки забудовник, не маючи необхідних документів, огородив територію будівельним парканом, яка є комунальною власністю і вже почав вирізати на ній зелені насадження.

Активісти стверджують, що новий житловий комплекс буде складатися з 17-12- і дев'ятиповерхових будинків, що згодом вб'є інфраструктуру мікрорайону. ЖК побудують на місці старого двоповерхового будинку.

Люди також бояться, що через будівництво по сусідству їх будинку підуть тріщинами. Також вони пропонують провести громадські слухання з приводу даної забудови.

Відомо, що до мітингувальників вийшов представник забудовника, проте прохання показати дозвільні документи на дане будівництво він проігнорував.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, депутати українського парламенту в понеділок, 1 лютого, прийняли в першому читанні законопроєкт №3805, який посилює покарання за незаконну вирубку дерев у населених пунктах.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

66

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом