Гостинний двір в Києві почали готувати до консервації

Гостинний двір, який розташовується на Контрактовій площі в Києві, почали готувати до консервації: робочі затягують фасад будівельною сіткою.

Про це у понеділок, 13 вересня, написав глава громадської організації "Рада з урбаністики Києва" Віталій Селик у себе в Facebook.

За його словами, будівельні роботи на ділянці проводяться на замовлення балансоутримувача - Національного заповідника "Софія Київська". Гостинний двір також накриють плівкою або вінілом, щоб захистити конструкції від опадів, а підвал - від підтоплень.

Також протягом року пройдуть обговорення з представниками громадськості та експертного середовища з проведенням архітектурного конкурсу для майбутньої реставрації. Гостинний двір є пам'яткою архітектури місцевого та національного значення та головний елемент містобудування на Контрактовій площі.

За його прогнозом, власне будівельні роботи можна буде почати до кінця 2022 року. Завершити реставрацію Гостиного двору можуть не раніше ніж до кінця 2023 року. До цього будівля близько 10 років простояла без даху.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Гостинний двір звели ще в 1809 році. У 2011 році Кабмін вивів його з Державного реєстру пам'ятників архітектури, але 24 листопада 2015 року Окружний адмінсуд Києва визнав незаконною і недійсною дану постанову.

Низка громадських організацій звернулися до президента Володимира Зеленського з проханням вплинути на ситуацію з Гостинним двором у Києві, який через бездіяльність влади руйнувався.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

80

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом