Господар "дачі" на даху висотки у Києві вирішив її "узаконити". Фото

Киянин, котрий збудував собі "дачу" з городом на даху троєщинської панельної багатоповерхівки, збирає документи, щоб узаконити свою побудову.

Як повідомляє "Інформатор", будиночок на даху висотки на вулиці Лаврухіна, 11 збудував киянин, власник квартири на останньому 12-му поверсі. З його коридору є вихід одразу на дах. Як повідомляється, він його відремонтував, потім збудував зверху невеликий будиночок із ДСП на 12 метрів. Згодом чоловік розширив площу. Усередині дві кімнати, але сюди не проведено поки що комунікацій: немає світла, води та зливу каналізації. Перед будинком невеликий город, у ньому вирощують зелень, квіти. За десять років тут уже з'явився сарай для інструментів, гойдалка, лавки, були натягнуті мотузки для сушіння білизни.

Проте варто зазначити, що ані сусіди, ані голова ЖБК не мають претензій до чоловіка.

Тим часом столична влада наполягає, що споруда має бути знесена. "Є проєктне рішення будинку і всі капітальні надбудови повинні бути частиною проєктної документації. Сьогодні ми надбудовуємо дерев'яний будинок, а завтра – басейн. Але опорна конструкція будівлі не розрахована на таке навантаження і може зруйнуватися", - повідомили у головного архітектора Києва Олександра Свистунова.

Киянину виписали два штрафи, а Деснянська прокуратура порушила кримінальну справу. Своєю чергою, чоловік почав збирати документи, щоб узаконити свою споруду. Зокрема, були проведені загальнобудинкові збори, на яких зібрали підписи на підтвердження того, що цей будинок та город нікому не заважають і претензій у мешканців немає.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, будівельник "дачі" збирався обнести її парканом : по периметру він навіть розставив для цього стовпчики.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

238

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом