ФДМ просить Кличко не поспішати із затвердженням ДПТ Мінського масиву

Питання з твердженням детального плану територій, який передбачає забудову Мінського масиву в Оболонському районі Києва, необхідно відкласти до прийняття судових рішень.

Про це йдеться в зверненні Фонду державного майна до міського голови Києва Віталія Кличка, передає Економічна правда.

У ФДМ нагадали, що на зазначених в ДПТ землях раніше бували теплиці та господарські будівлі держпідприємства "Науково-дослідний, виробничий агрокомбінат" Пуща-Водиця". Саме йому належать дві ділянки загальною площею близько 32 га згідно права постійного користування.

Агрокомбінат раніше був підпорядкований Мінагрополітиці, але після ліквідації перейшов до Фонду держмайна.

Мінський масив хочуть забудувати
remaxcentral.com.ua

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в межах вулиць Кондратюка, Калнишевського та західної сторони лісу Пущі-Водиці, збираються побудувати новий мікрорайон. Він буде складатися з 19 висоток (від 16 поверхів) приблизно для 11 тисяч нових жителів. Велике обурення киян викликало те, що зазначене будівництво не передбачає розвитку нової інфраструктури, а всі наслідки ляжуть на вже існуючу: не буде побудовано нових доріг, медустанов. Забудовники обіцяють будівництво школи на 1500 учнів і трьох дитячих садків на 420 місць, але це не відповідає запитам мешканців. Замість гаражного кооперативу має з'явитися багаторівневий паркінг, якого буде явно недостатньо з урахуванням кількості нових будинків. Мікрорайону, що вже сьогодні страждає від надлишку автомобілів, згодом загрожує транспортний колапс.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук