До ОАСК надійшов перший позов через нові платні парковки у Києві

Окружний адінсуд Києва зареєстрував перший позов щодо нових платних парковок у столиці, які викликали хвилю невдоволення з боку киян.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби ОАСК у понеділок, 27 вересня.

У суді уточнили, що позов був зареєстрований від жителя Деснянського району до Київради, яка своїм рішенням визначила перелік парковок, з яких комунальники "Київтранспарксервісу" стягують збір. Відповідне рішення депутати столичної міськради затвердили 31 серпня.

На думку позивача, під час підготовки та прийняття оскаржуваного рішення Київрадою було порушено вимоги податкового та земельного законодавства. Зараз суд вирішує питання відкриття провадження в адміністративній справі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Києві, в тому числі і в спальних районах міста, встановили вздовж вулиць платні парковки. Начальник інспекції з паркування КМДА Дмитро Рахматуллін повідомив, що земля біля більшості будинків у Києві коштує "скажених грошей", а найчастіше у дворах житлових будинків паркуються крім місцевих жителів і співробітники сусідніх офісів.

Зазначимо, що нововведення столичної влади викликало шквал обурень з боку киян. Журналіст Денис Безлюдько зауважив, що введення платного паркування в спальних районах суперечить європейському досвіду.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

126

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом