Будівництво ЖК на проспекті Гонгадзе може знищити озеро у Києві

Будівництво ЖК на проспекті Гонгадзе, 9б в Києві може знищити Синє озеро в Подільському районі.

Як повідомляє Киеввласть, депутат столичної міськради Григорій Маленко просить голову Державної екологічної інспекції Андрія Мальованого проінспектувати будівництво житлового комплексу на проспекті Гонгадзе. За його словами, до нього звернулися жителі масиву Виноградар. Люди бояться, що будівельні роботи можуть мати негативні наслідки на навколишнє середовище, зокрема на озеро. Воно є місцем відпочинку для багатьох жителів мікрорайону. Крім того, депутат підкреслив, що ділянка, на якій ведеться будівництво, відноситься до території заповідно-природного фонду.

"Будівництво чергового великого житлового комплексу з підземним паркінгом погіршить ситуацію, буде сприяти фактичному знищенню озера Синє і нестиме прямі загрози роботі водопровідної насосної станції "Виноградар-1", – зазначив Маленко.

Депутат зауважив, що озеро може скоро зникнути, з кожним роком воно все більше міліє. В цьому і наступному році запланували провести чистку Синього озера, воно займає близько 3 га площі.

Будівництво ЖК ведеться на ділянці, яку Київрада віддала ТОВ "Каштанове місто" за договором оренди у 2008 році.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Києві вводяться штрафи за кинуте будівельне сміття: розмір штрафу буде варіюватися від 340 до 1360 гривень. Будівельним сміттям вважаються будь-які відходи після проведення будівельних або демонтажних робіт. Для їх вивезення можна скористатися послугами комунальних служб.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук