Будівельну компанію через суд хочуть зобов'язати захистити старовинний пивзавод на Подолі

Щоб зберегти пам'ятник архітектури - пивоварний завод Рихерта, який знаходиться в Києві на вулиці Кирилівській, 35, - від власника зажадали укласти охоронний договір.

З відповідною вимогою столична прокуратура звернулася до суду. Зараз об'єкт культурної спадщини перебуває в дуже занедбаному стані, йому загрожує руйнування. Щоб його зберегти необхідно провести комплекс ремонтних робіт.

Стежити за будівлею заводу зобов'язаний власник – приватна фірма. Укладений охоронний договір чітко регламентує режим використання пам'ятки і відповідальність за порушення такого режиму. Також в ньому описані терміни і види реставраційних та ремонтних робіт.

Пивоварний завод Рихерта потрапив до списку культурної спадщини ще в 1986 році. Його побудували в 1892-1895 роках за проєктом архітектора Володимира Ніколаєва на замовлення купця другої гільдії Михайла Ріхерта. Це одна з найстаріших промислових садиб сучасного Подолу.

Більше 90% акцій ЗАТ "Пивзавод на Подолі" в 2006 році були сконцентровані у власності будівельної компанії "Акроліт". Вона сьогодні реалізує низку проєктів на Подолі.

В Україні проблема збереження пам'яток архітектури завжди було гострою. При цьому, як повідомляли НЕРУХОМІ, за заявою КМДА, питання з внесенням об'єктів культурної спадщини до Реєстру нерухомих пам'яток затягується з боку чиновників Міністерства культури.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

61

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом