Біля Ради збираються побудувати висотку всупереч Генплану Києва

У центрі Києва недалеко від Верховної Ради шляхом реконструкції адміністративної будівлі планують побудувати 15-поверхову висотку, що суперечить Генеральному плану столиці.

Про це у себе в Facebook 11 жовтня написав член наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко.

Він звинуватив у цьому колишнього голову парламенту Дмитра Разумкова, повідомивши, що рішення було прийнято таємно від громадськості і депутатів, заявки на участь в аукціоні "пайової участі" приймалися під самий Новий 2020 рік, для спеціально "заряджених людей".

"Замість кабінетів з'явиться 117 апартаментів. Площа забудови збільшиться вдвічі. Єдине, дивно, що поверхів всього 15. Варто будувати відразу 50 або 100-поверхівку. І дати їй назву Разумков-Тауер", - підкреслив Лещенко.

Як з'ясувало видання "Наші Гроші", Державний будівельний комбінат Управління справами Апарату Верховної Ради України 31 грудня 2020 уклав з ТОВ "Комфорт Буд Інвест" договір пайової участі (інвестиційний договір) щодо забудови ділянки площею 0,19 га на вул. Шовковичній, 12б у Печерському районі столиці.

Договір уклали за результатами аукціону, проведеного 30 грудня Товарній біржею "Український центр біржової торгівлі". Результати цього конкурсу оскаржує в суді Приватна Проєктно-пошуково-виробнича Фірма "М-ЕКО". За вказаним договором сторони домовилися реконструювати існуючі адмінбудівлі на вул. Шовковичній, 12б під багатофункціональний комплекс.

За даними порталу YouControl, бенефіціарами компанії "Комфорт Буд Інвест" є Олег Новаковський і Віталій Поєнко. Фірма також пов'язана із забудовником Андрієм Вавріша. Раніше Новаковський працював у Нацбанку, очолював департамент супроводу кредитів. Звільнився звідти 1 липня, пропрацювавши на посаді 6 років.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в центрі Києва на вулицях Грушевського та Хрещатик компанія "Грааль" планувала побудувати готельний комплекс, проте Печерський райсуд заарештував три земельні ділянки в рамках кримінального провадження за статтею про зловживання службовим становищем.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

76

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом