Глава Єврокомісії запропонувала варіант відновлення України

Процес відновлення України, яка постраждала від обстрілу російських окупантів, залежатиме від забезпечення низки факторів.

Про це заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн на відкритті Міжнародної експертної конференції з відновлення та модернізації України у вівторок, 25 жовтня, передає Європейська правда.

За її словами, насамперед слід забезпечити отримання всієї необхідної допомоги для України, потім потрібна правильна архітектура, щоб зробити підтримку широкою та інклюзивною. "Третє: оскільки Україна набула статусу кандидата на вступ до ЄС, ми маємо вкласти зусилля щодо відновлення України в її шлях до Євросоюзу", – підкреслила фон дер Ляйєн.

Вона заявила, що Україна потребує швидкого відновлення вже зараз, коли росія продовжує бомбардувати та знищувати цивільну інфраструктуру. Говорячи про довготривалі потреби реконструкції, президент Єврокомісії заявила про необхідність втілити в життя принципи конференції з відновлення України у Лугано. За оцінками Світового Банку, збитки від війни в Україні оцінюються в 350 млрд доларів. За оцінками міжнародних фінансових інститутів, Україна потребує 3-5 млрд євро щомісяця, тільки щоб покрити поточні витрати

"Координаційна платформа, про яку міжнародна спільнота говорила останні місяці, має бути створена якнайшвидше, до кінця цього або до початку наступного року", – заявила президентка Єврокомісії.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, влітку у Швейцарії на конференції в Лугано було прийнято підсумкову декларацію проєкту з відновлення України, яка постраждала внаслідок російської агресії. Проєкт передбачає виділення нашій країні 750 млрд доларів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

53

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом