Глава ДІАМ розповів, скільки заробляють його підлеглі

У Держінспекції архітектури та містобудування середня заробітна плата становить від 20 до 40 тисяч гривень, включаючи надбавки.

Про це розповів глава ДІАМ Семен Кривоніс під час зустрічі з Європейською Бізнес Асоціацією, передає Укрінформ.

За його словами, сьогодні штат підконтрольного відомства виріс до 300 осіб, заробітна плата є конкурентною.

"У нас заробітна плата разом із преміями та надбавками головного інспектора будівельного нагляду та територіальних органів становить у середньому 20 – 22 тис. грн на місяць. У центральному апараті навантаження більше, тому працівники отримують більшу заробітну плату. Буває і по 35 – 40 тис. грн", - розповів Кривоніс.

Він додав, що штат інспекції повністю оновлено, у ДІАМ не працює жодного колишнього співробітника ДАБІ. Також, за словами Кривоноса, завдяки новим підходам вдалося "зменшити корупційні ризики та можливість попередніх неформальних домовленостей".

Глава ДІАМ розповів і про плани із запуску експериментального проєкту з автоматичної електронної реєстрації дозволів. "Тепер ані ДІАМ, ані місцеві органи державного будівельного контролю не братимуть участі у видачі дозволів", - додав він.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше держінспекцію критикували за виборчий принцип роботи. Зокрема, ДІАМ відрапортувала про боротьбу з порушеннями на невеликих об'єктах (будівництво магазину в Харкові), при цьому вирішили замовчати про масштабні порушення, допущені при будівництві ЖК Варшавський плюс. Що характерно: обидва об'єкти перевіряв той самий інспектор.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

127

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом