Функції органів містобудування розмежують

Кабінет міністрів схвалив законопроєкт Мінрегіону про розмежування функцій між уповноваженими органами містобудування та архітектури місцевих рад та структурними підрозділами обласних та районних державних адміністрацій.

Про це розповіла заступниця міністра розвитку громад і територій Наталія Козловська, передає пресслужба відомства.

"Передача низки повноважень у сфері містобудування та архітектури органам місцевого самоврядування матиме позитивний вплив на підвищення здатності територіальних громад", - прокоментувала ініціативу чиновниця

Як наголошується у документі, будуть утворені у складі сільських, селищних і міських рад уповноважених органів з питань містобудування та архітектури. Керівники цих підрозділів за посадою будуть головними архітекторами відповідних адміністративно-територіальних одиниць. Вони повинні мати робочий стаж за фахом щонайменше 3 років і призначатимуться виключно за результатами конкурсу.

Також при уповноважених органах з питань містобудування та архітектури, окрім центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері архітектури, утворюються архітектурно-містобудівні ради як дорадчі органи, які будуть діяти на громадських засадах.

При цьому документ вносить зміни до статті 151 Земельного кодексу України в частині розмежування функцій уповноважених органів з питань містобудування та архітектури стосовно порядку узгодження питань, пов'язаних з викупом земельних ділянок.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Верховна Рада в першому читанні ухвалила законопроєкти №№ 5655 і 5656, які спрямовані на комплексне реформування містобудівної сфери. У свою чергу архітектори розкритикували документи. На їхню думку, прийняті законотворчі норми фактично знищують професію архітектора як таку.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

115

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом