Франція допоможе Україні реалізовувати проєкти з житлового будівництва

Анна Завірюха 20:48, 23.10.2024

Україна підписала з урядом Франції додаткову домовленість до грантової угоди на загальну суму фінансування 200 млн євро, частина цих коштів піде на будівництво житла. Про це повідомила перша віцепрем'єр-міністерка — міністерка економіки України Юлія Свириденко.

За її словами, гроші планують спрямовувати на житлове будівництво, інфраструктуру, охорону здоров’я, енергетику, водопостачання, розмінування, цифрові технології, сільське господарство та перероблення відходів. Половину суми гранту влада зможе використати для закупівлі українських товарів та послуг для проєктів з відновлення, а іншу для закупівлі французьких товарів та послуг, що планують використати для потреб України. Міністерка підкреслила, що зараз уряд Франція має вирішити, які проєкти будуть профінансовані.

Свириденко нагадала, що нові домовленності – це продовження угоди, яку у червні підписали в присутності президентів України та Франції — Володимира Зеленського та Еммануеля Макрона. Це дозволить реалізовувати проєкти з відновлення і модернізації інфраструктури України.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у вересні 2024 року Банк розвитку Ради Європи виділив для України 70 млн євро в межах реалізації проєкту "HOME. Компенсація за знищене житло". Ці кошти були першим траншем із передбачених двох до кінця 2024 року.

Проверенные ЖК

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук