Європейський банк виділив Україні 70 млн євро на компенсації за знищене житло

1 хв

Банк розвитку Ради Європи виділив для України 70 млн євро в рамках реалізації проєкту "HOME. Компенсація за знищене житло". Ці кошти є першим траншем із передбачених двох до кінця 2024 року, повідомила пресслужба Міністерства фінансів України.

Кошти мають спрямувати на  фінансування житлових сертифікатів, завдяки яким громадяни зможуть отримати компенсацію за знищене внаслідок бойових дій помешкань. Основними отримувачами допомоги є учасники бойових дій, особи з інвалідністю та багатодітні сім'ї.

Житловий сертифікат буде дійсним протягом 5 років. За нього можна буде купити квартиру, будинок чи інвестувати в майбутню нерухомість. Для цього потрібно забронювати кошти через застосунок “Дія”. 

У Міністерстві фінансів зазначили, що в рамках проєкту хочуть профінансувати понад дві тисячі житлових сертифікатів, що дозволить понад пʼятьом тисячам українців отримати компенсацію. Проєкт впроваджується у межах послуги "єВідновлення" по всій території України.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, в червні цього року міністр фінансів Сергій Марченко та керівник БРРЄ Карло Монтічеллі підписали угоду. Згідно з нею Банк розвитку Європи виділив Україні 100 млн євро на виконання програми “HOME: Компенсація за знищене житло”.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

248

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом