З Чехії до Чернівців доставили модульні будиночки для переселенців

З Чехії до Чернівців прибули перші блоки модульних будинків, в яких можна буде розмістити сім'ї переселенців.

Про це написав заступник мера Чернівців Василь Зазуляк на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, модульні будинки будуть оснащені необхідною технікою та меблями. Тут будуть холодильники, пральні машинки, варильні поверхні. У модульних будиночках зможуть розміститися 18 людей. На території містечка буде облаштовано три санвузли, три кімнати для отримання медичної допомоги.

Зазуляк також розповів, що влада Чехії виділила Чернівцям 10 млн чеських крон допомоги. За планами мерії поставити модульне містечко, яке зможе дати прихисток 250 переселенців, люди зможуть тут проживати кілька років, поки їхнє житло не буде відновлено.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, громада села Онут у Чернівецькій області переобладнала приміщення початкової місцевої школи на тимчасове житло для переселенців. До будівлі школи в Онуті добудували корпус, де облаштували душові та туалети, поставили сюди пральні машинки. У класах зробили кухні та спальні. Ще навесні у цій школі навчалися діти, щоб облаштувати тимчасове житло учнів перевели до школи у сусідньому селі.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

144

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом