ЄС та ООН виділять Україні додатково 35 млн євро на відновлення

Україна отримає на відновлення додатково 35 млн. євро від Програми розвитку ООН та Євросоюзу.

Про це повідомили на сайті ПРООН.

Як зазначається, основна мета –підтримати Україну, яка протистоїть російській військовій агресії. Зазначені кошти підуть на відновлення та реконструкцію. Глава представництва ЄС в Україні Матті Маасікас розповів, що нова допомога відповідає політиці Євросоюзу щодо екстреної підтримки України та сприятиме практичному втіленню низки реформ, які є передумовою для вступу до ЄС.

Передбачається, що новий внесок підтримає ініціативи, спрямовані на відновлення та зміцнення стійкості громад у низці регіонів України шляхом розширення доступу до якісних державних послуг: в закладах охорони здоров'я, покращення безпеки громад та громадської безпеки, зміцнення соціальних зв'язків на місцевому рівні.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн запропонувала варіант щодо відновлення України. За її словами, насамперед слід забезпечити отримання всієї необхідної допомоги для постраждалих населених пунктів, потім потрібна правильна архітектура, щоб зробити підтримку широкою та інклюзивною. "Третє: оскільки Україна отримала статус кандидата на вступ до ЄС, ми маємо вкласти зусилля щодо відновлення України у її шлях до Євросоюзу", – наголосила вона.
 

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

83

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом