Єлисейські поля чекає реконструкція: що буде з визначною пам'яткою Парижа. Фото

Єлисейські поля в Парижі очікує масштабна реконструкція,під час якої тут розкинеться "незвичайний сад".

Про це заявила мер столиці Франції Анн Ідальго, передає The Guardian.

За її словами, роботи з реконструкції мають стартувати у 2024 році, відразу після проведення Олімпіади. Влада французької столиці вже підрахувала бюджет – на роботу витратять 250 млн євро.

У Комітеті Єлисейських полів, який був ініціатором капітального ремонту, заявили, що проспект втратив свою пишність, французи вважають його "зношеним".

Глава комітету Жан-Ноель Рейнхардт зауважив, що після реконструкції район буде більш зеленим, а транспортне навантаження істотно зменшать.

Над проєктом реконструкції працювали архітектори студії PCA-Stream. Представник компанії поділився, що Єлисейські поля стануть більш екологічними та інклюзивними.

Ремонтні роботи мають закінчитися до 2030 року. Тут будуть створені цілі тунелі з рослинності, а частину автомобільних доріг перероблять під пішохідні зони.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, влада Києва також запланувала масштабну реконструкцію Хрещатика на 2021 рік. Тут планують розширити бульварну частину і відновити зелені насадження, особливо каштани.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

210

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом