Еквадор масово забудують "шоколадними" будинками. Відео

В Еквадорі будуватимуться будинки, де головним будівельним матеріалом виступатимуть відходи від виробництва шоколаду.

Як повідомляє Designboom, за розробку проєкту взялися архітектори зі студії Валентино Гарері (Valentino Gareri Atelier). Компанія збирається друкувати будинки на 3D-принтері, використовуючи будівельний матеріал, де головним компонентом є відходи какао-бобів.

Архітектори розповіли, що важливим моментом є можливість змінювати форму та розмір житла залежно від особливостей рельєфу, будівництво відбуватиметься за модульним принципом. Всі будівлі будуть виконані з місцевих матеріалів, таких як бамбук та волокно зі шкаралупи какао-бобів. Таким чином, житло буде повністю екологічним з мінімальними викидами в атмосферу, уникнувши транспортування сировини.

Архітектори домовилися з місцевими виробниками шоколаду та благодійними організаціями про будівництво фабрики, заводу та дослідницького центру. У планах також під'єднати експериментальне поселення (де власне має початися таке будівництво) до блокчейну та NFT.

Кольори фасадів будинків будуть виконані в дусі будинків місцевих жителів із відтінками плодів какао, а форма будівель відсилає до зразків еквадорського мистецтва. Дахи будинків обладнають спеціальними резервуарами для зборів дощової води. У селище не можна буде в'їхати в авто з двигунами внутрішнього згоряння, ним можна буде пересуватися лише на електромобілях та велосипедах. Спеціально для таких видів транспорту і буде створено всю інфраструктуру.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, американські архітектори з бюро Skidmore, Owings & Merrill (SOM) у рамках конференції ООН зі зміни клімату (COP26) розробили проєкт будівлі, здатної поглинати вуглекислий газ. Для будівництва планують використовувати біоматеріали – дерево та легкий бетон на основі конопель.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

80

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом