Ексголову сільради на Київщині судитимуть за шахрайство з нерухомості

1 хв

Колишнього голову сільради на Київщині звинувачують у придбанні занедбаної будівлі для навчального закладу за 15,8 млн гривень, що значно перевищує її реальну вартість. Про це повідомила пресслужба Національного антикорупційного бюро України.

За даними слідства, навесні 2019 року чоловік купив для облаштування навчального закладу занедбану будівлю з трьома земельними ділянками площею 0,81 га за 15,8 млн гривень. Проте місяцем раніше цю нерухомість купила інша громадянка за 2 млн гривень.

Для реалізації цієї схеми учасники злочину підробили звіти про оцінку будівлі та земельних ділянок. Під час проведення розслідування експертиза виявила незаконну переплату у розмірі понад 7,8 млн гривень. Крім цього, сільська громада так і не отримала навчальний заклад, адже придбана нерухомість є занедбаною та непридатною для використання. У придбанні нерухомості брали участь троє осіб. 

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше Київська обласна прокуратура повідомила про підозру підряднику та інженеру з технагляду, які завдали збитків громаді у розмірі майже 1,2 млн гривень. Підрядник склав та видав офіційні документи із завищеною вартістю виконаних робіт, витрат і матеріалів. Інженер технагляду не провів відповідний технічний нагляд.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

585

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом